Festival IQ Play v Ostravě

V Ostravě - Zábřeh se chystá putovní Festival IQ Play, akce plná zajímavých her a hraček. Na festivalu budou k vidění a vyzkoušení hry a hračky edukativního charakteru, smyslové hračky a logické hry, stavebnice a Montessori pomůcky. Nebude chybět koutek pro nejmenší děti. Festival IQ Play se bude konat ve Středisku volného času , od 24. do 26. května 2019. V pátek bude otevřeno od 8 do 17 hodin, o víkendu od 9 do 17 hodin.

Prostory Střediska volného času se promění v jednu velkou hernu a bude rozdělená do několika zón podle druhu her. Zóna logických her bude plná logických her a společenských deskových her a jejich zvětšenin, ale také smart her pro jednoho hráče. Stavebnicová zóna bude plná stavebnic z nejrůznějších materiálů a i méně známých stavebnic. Baby zónu pak budou tvořit smyslové hračky, obří stavebnice, logické skládačky a Montessori pomůcky.

„Těší nás vzrůstající zájem o tento festival, na dětech je vidět radost z nových zážitků a v zápalu hry dokážou zapomenout i na své tablety a mobilní telefony. Edukativní hračky podporují u dětí kreativitu, jemnou motoriku, představivost, strategické a logické myšlení. Na festivalu mohou zůstat celé hodiny. Navíc takový formát akce nemá obdobu v celé republice. Návštěvníci se tak mohou za krátkou chvíli naučit spoustu nových her od výrobců z ČR i ze zahraničí. Na festivalu jsou vždy lektoři, kteří rádi pravidla her vysvětlí,“ uvádí Věra Stojarová, organizátorka festivalu.

Formát Festivalu IQ Play se v Ostravě bude konat poprvé. Po celé republice se Festival IQ Play těší velkému zájmu. Se vzdělávacími hračkami se tak rodiče s dětmi mohou setkat na různých místech v průběhu celého roku.

Vstupné bude jednotné: 50,- Kč, rodinné pak 150,- Kč

Organizátorem Festivalu IQ Play je spolek Inspirace Zlín, z. s. a Středisko volného času v Ostravě - Zábřeh.

Datum konání
24.05.2019 - 26.05.2019
Pravidelná
Ne
Organizátor
Středisko volného času, Ostrava - Zábřeh
Adresa
Gurťjevova 1823/8
Ostrava-Zábřeh
700 30
Kraje
Moravskoslezský
Url adresa
Typ
Žáci a studenti, Pedagogové, Rodiče
Obor
Ostatní
Cílové skupiny
Děti - mateřská škola, Žáci - první stupeň, studenti SŠ, Pedagogové, Rodiče
Hodnocení