Člověk a lidské potřeby při cestách do vesmíru/ Café Nobel Ústí nad Labem, 14.11.2019

Aktivita je zdarma
Vážení přátelé, milovníci vědy,
 
jménem Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a populárně vědeckého magazínu Českého rozhlasu Sever Planetárium vás srdečně zveme na další „přátelské setkání s vědou“ Café Nobel, které se uskuteční ve čtvrtek 14. listopadu od 18 hodin v kavárně Bárka kafe v Ústí nad Labem (https://goo.gl/maps/j4KpbpHCu3C9ZYKF6).
 
Téma: Člověk a lidské potřeby při cestách do vesmíru
Aby člověk mohl létat do vesmíru, musí si připravit podmínky, ve kterých bude schopen přežít a fungovat. Při dlouhodobějších misích třeba na Měsíci nebo na Marsu však bude třeba zajistit víc: odpovídající kvalitu života, která lidem umožní nejen bezproblémový pobyt mimo planetu, ale také šťastný návrat. V přednášce publicisty, blogera a popularizátora vědy, především kosmonautiky a ošetřovatelství, Pavla Boháčka, budeme zkoumat člověka jako bytost, která tváří v tvář čelí nehostinné temnotě vesmíru.
 
Bc. Pavel Boháček vystudoval ošetřovatelství na 3. Lékařské fakultě UK, absolvoval výcvik v oblasti přednemocniční neodkladné taktické péče (vojenské medicíny) a také potápěčské medicíny. Byl spolupracovníkem a členem americké organizace Space Nursing Society. Pracuje v Ústřední vojenské nemocnici – Vojenské fakultní nemocnici v Praze. Píše a přednáší o využívání poznatků z oblasti kosmonautiky nebo válečné medicíny v léčbě a péči o běžné pacienty, zabývá se přežitím lidí v extrémních prostředích, odolností a zvládáním mimořádných situací.
 
Další podrobnosti:
http://cafenobel.ujep.cz/novinky/clovek-a-lidske-potreby.html
http://cafenobel.ujep.cz/bohacek.html
 
Doporučujeme rezervovat si předem místa k sezení na mailu barkakafe@fokuslabe.cz
Rezervovaná místa je nutné obsadit nejpozději 15 minut před zahájením akce, jinak rezervace propadají a místa budou k dispozici pro další návštěvníky. Děkujeme za pochopení! Své přátele můžete upozornit a pozvat i prostřednictvím Facebooku - https://www.facebook.com/events/440191896515897.
 
Partnerem Café Nobel je nakladatelství Academia (http://www.academia.cz), součástí večera je i soutěž o knihu.
 
 
 
Srdečně vás zveme!
Datum konání
14.11.2019 - 14.11.2019
Pravidelná
Ne
Organizátor
Café Nobel
Adresa
Bárka kafe (dříve Fokus kafe)
Ústí nad Labem
41101
Kraje
Ústecký
Url adresa
Typ
Žáci a studenti, Pedagogové, Rodiče
Obor
Astronomie
Cílové skupiny
Žáci - druhý stupeň, studenti SŠ, studenti VŠ, Pedagogové, Rodiče, Odborná veřejnost
Hodnocení