Prométheové – letní sci-fi tábory

 

 

Expedice Prométheus pro skupiu hráčů nad 15 let je kombinace dramatického larpu ze sci-fi / postapo prostředí, pětidenního letního tábora a dlouhodobějšího odborného programu zaměřeného na přírodní vědy.

Je určený účastníkům nad 15 let (o výjimkách lze debatovat),

Program má dvě roviny. V té jedné jde o sci-fi larp odehrávající se v překvapivém světě. Účastníci se změní v účastníky vědecké mise, která má odborné poslání, ale současně spoustu starostí se zajištěním vlastního přežití a herních zápletek. Ty jsou z velké míry připravené, ale hráči mají prostor pro to hrát si svojí vlastí svobodnou hru. (Míra skriptu je podobná jako u našich jiných her – viz www.cestycasem.cz) Samozřejmě přijdou na řadu některé zábavné sportovní aktivity. Akce je stylově umístěná do areálu bývalé vojenské základny, která atmosféru hry pomáhá navodit velmi snadno.

Druhá rovina je opravdu odborná. Jde o program zaměřený na přírodovědné obory. Účastníci budou pod vedením odborných garantů provádět různé pokusy z fyziky, chemie, biologie. Ačkoli i odborná práce je včleněná do hry.

Tahle část programu je dlouhodobější – budou se na ni před konáním tábora připravovat a naopak po skončení tábora budou výsledky práce vyhodnocovat a finále bude během popdzimní konference, na které budou jednolivé týmy prezentovat výsledky své práce a účastníci budou mítt příležitost se znovu setkat.

Celý odborný program je vymyšlený tak, aby šlo především o zábavu zpřístupňující vědu, a přírodovědné poznání brané jako inspirující aktivita.

Expedice proběhne 18.-23. srpna 2019 v prostředí Raketové základny v Bratronicích (skupina nad 15 let) a v Holoubkově a okolí (skupina 10-15 let).

Expedice startuje v neděli 18. 8. ráno a vrací se v pátek 23. 8. odpoledne.

Prométheové jsou dlouhodobou hrou pro zájemce o přírodní vědy, její hlavní částí je expedice (letní tábor) odehrávající se v srpnu. Celý projekt končí v říjnu prezentací výsledků na konferenci.

Hra a její zápletka

Dostali jste nabídku účastnit se mimořádně zajímavé vědecké expedice s neuvěřitelným rozpočtem a možnostmi vědecké práce, o jakých se vám doteď ani nesnilo. Kam?… totiž to není tak jisté. Expedice probíhá v přísně tajném režimu a zdá se, že pod patronací armády, která některé detailní informace stále tají – prý pro zajištění vaší bezpečnosti. K zamyšlení je, že součástí výpravy má být i menší oddíl speciálních jednotek. To samozřejmě vyvolává otázky. Ale společnost, která odborníky všeho druhu vybírá, zaručuje, že dostanete k prozkoumání materiál, který nikdo z kolegů ještě do rukou nedostal. Ať už se týká biologie, fyziky nebo chemie. Zdá se, že je to opravdu něco mimořádného. Že by věda našla Zemi podobnou planetu a zajistila tam cestu vědecké expedici? Nebo jde o něco jiného? Podrobnosti se prý dozví až ti, kdo podepíšou kontrakt a zavážou se k naprosté mlčenlivosti.

Příprava a výcvik začnou v dubnu, startovat na expedici se má 18.8. a 23.8. slibují návrat. A pak prý budete mít ještě dost času, abyste nasbírané vzorky a materiály jakéhokoli druhu mohli rozřídit a zpracovat. Na podzim se chystá velká vědecká konference, při níž budete moci výsledky své práce prezentovat.


Pro koho je?

  • První vymezení je věk. Náš projekt má dvě věkové kategorie, mladší 10-14 (budu mít expedici trochu jindy, jinde, a s přiměřeným programem) a starší – tj. 15+. Přičemž není to striktní, váháte-li dejte vědět a najdeme, která expedice ja ta správná.
  • Druhé vymezení je zájem o přírodní vědy. Celý projekt, jehož je expedice součástí, je o zajímavých aktivitách pro zájemce o přírodní vědy. Program expedice samozřejmě není jen odborný (a i odborná část bude mít herní zarámování a bude zábavná). Ale pro ty, které přírodní vědy nebaví, to není. Členové expedice budou dělat měření a experimenty z biologie, chemie, fyziky, budou sbírat materiály k pozdějšímu vyhodncení, jde o simulaci vědecké expedice.
  • Není omezení podle pohlaví. Projekt je otevřený i pro účastníky s různým zdravotním omezením – a to včetně terénní expedice. Nejste-li si v tomhle směru jistí, zeptejte se.

 

Datum konání
18.08.2019 - 23.08.2019
Pravidelná
Ne
Organizátor
Česká pedagogická komora
Adresa
Václavkova 2/176
Praha 6
16000
Kraje
Hlavní město Praha
Url adresa
Aktivita
Pobytová aktivita
Typ
Žáci a studenti, Rodiče
Obor
Ostatní
Cílové skupiny
Žáci - druhý stupeň, studenti SŠ
Hodnocení