Prométheové – letní sci-fi tábor (srpen 2019) poslední volná místa

 


Hra a její zápletka

Dostali jste nabídku účastnit se mimořádně zajímavé vědecké expedice s neuvěřitelným rozpočtem a možnostmi vědecké práce, o jakých se vám doteď ani nesnilo. Kam?… totiž to není tak jisté. Expedice probíhá v přísně tajném režimu a zdá se, že pod patronací armády, která některé detailní informace stále tají – prý pro zajištění vaší bezpečnosti. K zamyšlení je, že součástí výpravy má být i menší oddíl speciálních jednotek. To samozřejmě vyvolává otázky. Ale společnost, která odborníky všeho druhu vybírá, zaručuje, že dostanete k prozkoumání materiál, který nikdo z kolegů ještě do rukou nedostal. Ať už se týká biologie, fyziky nebo chemie. Zdá se, že je to opravdu něco mimořádného. Že by věda našla Zemi podobnou planetu a zajistila tam cestu vědecké expedici? Nebo jde o něco jiného? Podrobnosti se prý dozví až ti, kdo podepíšou kontrakt a zavážou se k naprosté mlčenlivosti.

Příprava a výcvik začnou v dubnu, startovat na expedici se má 18.8. a 23.8. slibují návrat. A pak prý budete mít ještě dost času, abyste nasbírané vzorky a materiály jakéhokoli druhu mohli rozřídit a zpracovat. Na podzim se chystá velká vědecká konference, při níž budete moci výsledky své práce prezentovat.

Pro koho tato akce je?

  • První vymezení je věk. Projekt má dvě věkové kategorie, mladší 10-15 let (budou mít expedici trochu jindy, jinde, a s přiměřeným programem) a starší – tj. 15+. Přičemž není to striktní, váháte-li dejte vědět a najdeme, která expedice ja ta správná.
  • Druhé vymezení je zájem o přírodní vědy. Celý projekt, jehož je expedice součástí, je o zajímavých aktivitách pro zájemce o přírodní vědy. Program expedice samozřejmě není jen odborný (a i odborná část bude mít herní zarámování a bude zábavná). Ale pro ty, které přírodní vědy nebaví, to není. Členové expedice budou dělat měření a experimenty z biologie, chemie, fyziky, budou sbírat materiály k pozdějšímu vyhodncení, jde o simulaci vědecké expedice.

Bližší informace a odkaz na přihlášku

 

18.8.2019  —  23.8.2019
1450 Kč (skupina 10–15 let), 2900 Kč (skupina starší 15 let)
Holoubkov a okolí (skupina 10–15 let), raketová základna v Bratronicích (skupina starší 15 let)
Datum konání
18.08.2019 - 23.08.2019
Pravidelná
Ne
Organizátor
ČPK
Adresa
Holoubkov
Bratronice
33801
Kraje
Plzeňský
Url adresa
Aktivita
Pobytová aktivita
Typ
Žáci a studenti, Rodiče
Obor
Ostatní
Cílové skupiny
Žáci - druhý stupeň, studenti SŠ
Hodnocení