Již 16. ročník Mezinárodní školní olympiády ze základů věd

Aktivita je zdarma

Soutěž jako obvykle proběhne v dubnu 2020 na pražských školách.

Termín soutěže ve školním roce 2019/2020  je středa 22.4.2020, slavnostní vyhodnocení a předání diplomů v  pátek 24.4.2020 v dopoledních hodinách.

Projektu se účastní žáci druhého stupně ZŠ ( případně i prvního stupně ZŠ) a prvního stupně víceletých gymnázií a lyceí z Běloruska, Bulharska, Číny,Kazachstánu,  Kyrgyzstánu, Ruska, Řecka, Tádžikistánu, Turecka, Ukrajiny a České republiky.

Tak jako v předešlých ročnících , se bude soutěžit v matematice, fyzice, biologii, dějepisu, zeměpisu,anglickém jazyce,  výtvarné a hudební výchově.Soutěž probíhá formou soutěžního písemného testu.

Soutěžní testy jsou zaslány do škol odpovědnému pedagogovi na základě smlouvy se školou, kde budou uvedeny předměty a ročníky, které si škola zvolila. Soutěže se může každá zaregistrovaná  škola účastnit buď korespondenční formou nebo může na půdě školy v den soutěže přijmout skupinu zahraničních žáků a pedagogů, soutěž pak píší společně. Testy žáků z České republiky  vyhodnocují dle zaslaných klíčů pedagogové registrované  školy a výsledky zašlou do druhého dne organizačnímu výboru. Následující den se koná v sále hotelu, kde bydlí zahraniční hosté, slavnostní vyhodnocení, kde žáci a pedagogové obdrží diplomy a malé dárky.

Diplom je mezinárodní, soutěž je nahlášena na MŠMT.

Za účast v soutěži účastníci škol z České republiky neplatí žádný poplatek. Pokud škola přijme skupinu zahraničních žáků a pedagogů, obdrží finanční příspěvek od organizačního výboru soutěže.

O podrobnější informace a registraci do soutěže je možné napsat na mail  janazykova@centrum.cz, tel. 602395480, kde Vám také ráda zodpovím konkrétní dotazy.

Registrovat do soutěže se můžete do konce ledna 2020.

Za organizační výbor PhDr. Jana Zýková

Datum konání
22.04.2020 - 22.04.2020
Pravidelná
Ne
Organizátor
Městská část Praha 4
Adresa
různé
Praha
14000
Kraje
Hlavní město Praha
Url adresa
Typ
Žáci a studenti, Pedagogové
Obor
Astronomie, Biologie, Chemie, Fyzika, Geografie, Matematika, Ostatní, Programování, Technika, Společenskovědní
Cílové skupiny
Žáci - druhý stupeň
Hodnocení