Průlet fantastickými světy

Aktivita je zdarma

Vážení přátelé, milovníci vědy,
 
jménem Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a populárně vědeckého magazínu Českého rozhlasu Sever Planetárium vás srdečně zveme na další „přátelské setkání s vědou“ Café Nobel, které se uskuteční ve čtvrtek 28. listopadu v Děčíně, v kavárně Coffee & Books v Pohraniční ulici č. 3, a to od 19 hodin!
 
Téma: Průlet fantastickými světy
Spisovatel, lektor a scénárista Jiří Walker Procházka představí všem zájemcům vývoj české literatury science fiction a fantasy od osmdesátých let minulého století, kdy sám začal publikovat, až do současnosti. Čekají vás ukázky z české fantasy, sci-fi i kyberpunku a také autorské čtení vlastní tvorby přednášejícího, včetně té dětské a detektivní, s přímou návazností na sci-fi tématiku.
 
Jiří Walker Procházka pracoval jako programátor ve Výzkumném ústavu silnoproudé elektrotechniky, pomocný dělník u rotačky v tiskárnách Polygrafia, zásobovač a později IT specialista v Lidovém bytovém družstvu. Po roce 1989 podnikal jako metodik či analytik ve firmách vytvářející aplikační software pro správu domů a bytů. Od roku 2016 působí jako spisovatel na volné noze, je držitelem řady literárních ocenění. O literatuře přednáší a vypráví žákům základních škol, středoškolákům i dospělým čtenářům.
 
Doporučujeme rezervovat si předem místo - buď prostřednictvím zprávy na Facebooku Coffee & Books (https://www.facebook.com/coffeeabooks/), mailem na adresu coffeeabooks@gmail.com nebo osobně přímo v kavárně.
 
Své přátele, kolegy, studenty či spolupracovníky můžete upozornit a pozvat i prostřednictvím Facebooku - https://www.facebook.com/events/355642561901379, případně jim prosím přepošlete tento mail - je možné, že nejsou v našem maillistu.
 
Kudy do kavárny:
Mapa zde: https://mapy.cz/s/361ed.
MHD: od Hlavního nádraží v Děčíně autobusy č. 201, 202, 204, 209, 212, zastávka Myslbekova (přímo u kavárny); pouhých 15 minut chůze od kavárny se také nachází nádraží Děčín východ.
 
Partnerem Café Nobel je nakladatelství Academia (http://www.academia.cz).
Součástí každého večera je soutěž o knihu.

Datum konání
28.11.2019 - 28.11.2019
Pravidelná
Ne
Organizátor
Cafe Nobel - Frederik Velinský
Adresa
Coffee & Books v Pohraniční
Děčíně
41700
Kraje
Ústecký
Url adresa
Typ
Žáci a studenti, Pedagogové, Rodiče, Odborná veřejnost
Obor
Společenskovědní
Cílové skupiny
Žáci - druhý stupeň, studenti SŠ, studenti VŠ, Rodiče, Odborná veřejnost
Hodnocení