Druhá série korespondenčního semináře Biozvěst

Aktivita je zdarma

V druhé sérii letošního Biozvěstu se blíže seznámíte se stromatolity a dobou, ve které vznikaly, objevíte diverzitu mršníků - brouků čeledi Histeridae, a podíváte se podrobněji na přírodní rostlinná léčiva. V praktické úloze se můžete těšit na pozorování ptáků a srovnávání vašich výsledků s kolegy napříč republikou (a možná ještě dál) a v seriálu dozvíte se o vývoji lidských představ o evoluci života na Zemi.

A co je vlastně Biozvěst?

Slyšte zvěstovati Bio!

Z dalekých výzkumných ploch v nitrech pralesů, luhů, luk, polárních pustin a velehor, z nejtemnějších zákoutí laboratoří a z nekonečných prostor bioinformatických databází za námi přicházejí už sedmý rok Biozvěsti šířit biologické poznání.

Slyšte jejich učení a připojte se ke Korespondenčnímu semináři Biozvěst.

Korespondenční seminář je určen všem řešitelům, kteří nenastoupili do vysokoškolského studia. Probíhá formou čtyř serií úloh, které Vám v průběhu roku zašleme, a Vy budete mít vždy dva měsíce na odeslání řešení. Poté Vám zašleme autorské řešení spolu s Vašimi výsledky. V každé sérii je jedna z úloh součástí seriálu, jehož letošním tématem jsou Historické milníky biologie.

Proč řešit?

  • Seznámíte se s nejaktuálnějšími problémy, které řeší současná biologie a o kterých mlčí středoškolské učebnice
  • Naučíte se vyhledávat informace ze zdrojů, které se používají ve vědě
  • Znalosti se Vám budou hodit při studiu biologie na vysoké škole a pomůžou Vám při řešení biologické olympiády, zvláště pokud byste se chtěli vypravit na Mezinárodní biologickou olympiádu
  • Poměříte si síly s ostatními

A navíc!

  • Jako odměnu za Vaše úsilí vynaložené do řešení úloh pro Vás připravíme terénní expedici, která bude pro řešitele zdarma díky příspěvku od Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy.

Chcete se k nám přidat? Chcete vědět víc?

K řešení semináře se můžete přihlásit na webu Biozvěstu, na kterém najdete také zadání úloh a podrobnější informace k řešení. Můžete se také přidat k naší facebookové skupině.

Těšíme se na Vás!

Datum konání
21.12.2019 - 17.02.2020
Pravidelná
Ne
Organizátor
Sdružení Arachne, z.s.
Adresa
Petržílova 3296
Praha 4
14300
Kraje
Celostátní
Url adresa
Typ
Žáci a studenti
Obor
Biologie
Cílové skupiny
studenti SŠ
Hodnocení