Odpudiví nebo kouzelní? Pevnost poznání

Můžete se těšit na největšího hada České republiky užovku stromovou. Chybět nebude ani starobylá želva kajmanka dravárohatka Cranwellova či ještěrka perlová. V boxech se objeví veleštír hojný nebo štír Amoreuxův.

Zoologové vám prozradí, že existují hadi, kteří nežerou pouze hlodavce, ale najde se mezi nimi i řada potravních specialistů. „Řada vystavovaných zvířat je běžná v rámci hobby chovů, návštěvníci tak mohou načerpat inspiraci a cenné rady týkající se těchto zajímavých živočichů. Kromě zvířat se příznivci herpetologie mohou těšit na přednášky a doprovodný program pro děti. Dozvíme se něco o tom, jaké obojživelníky a plazy můžeme potkat na letní dovolené a vydáme se po stopách jejich evoluce,“ lákal na program zoolog Pavel Javůrek.

Koordinátorka sekce biologie v Pevnosti poznání Alena Vláčilová poznamenala, že i když tato zvířata budí u široké veřejnosti stále patřičný respekt, postupem času se daří neprávem přisouzené předsudky odstraňovat. „S některými zvířaty se lidé seznámí velmi zblízka. Na vlastní kůži tak zjistí, zda jsou studení a odpudiví, nebo naopak kouzelní.“

Přednášky odborníků se uskuteční v sobotu i neděli – 14:00 Pod stredomorským Slnkom: diverzita obojživelníkov a plazov európskych dovolenkových destinácií (Simona Papežíková) a v 16:00 Dávní vládci planety Země: Evoluce a diverzita obojživelníků a plazů (Petr Papežík).

 Pevnost poznání Olomouc (Areál Korunní pevnůstky)
17. listopadu 7
779 00 Olomouc

Datum konání
07.03.2020 - 08.03.2020
Pravidelná
Ne
Organizátor
Pevnost poznání Olomouc
Adresa
17. listopadu 7
Olomouc
77900
Kraje
Olomoucký
Url adresa
Typ
Žáci a studenti
Obor
Biologie
Cílové skupiny
Žáci - druhý stupeň, studenti SŠ
Hodnocení