Zeleň ve městě v době environmentální krize

Lektor: Ing. Michal Plundra

Anotace: V médiích jsou často vidět záběry z požárů, kácení pralesů a obecně mizení vegetace ve světě. Smutný to pohled. Je jen málo toho, co můžeme udělat, abychom tomu zabránili. Čemu se ale můžeme aktivně věnovat jsou rostliny které nás přímo obklopují. Pojďme si říct, jak vypadá příroda v našem vlastním městě. To město nemusí být jen šedé. Je zelené a může být ještě zelenější i díky vám. Zeleň ve městě má mnoho podob, mnoho významů a funkcí. Od parku, aleje stromů, záhonu před školou, přes sdílenou zahradu mezi domy, váš vlastní balkon, až po květináč za oknem. Všude tam je kus přírody, na který se dá sáhnout a o který můžeme aktivně pečovat. Na této T-exkurzi si ukážeme projekty na propojení města, lidské komunity a přírody v harmonický celek.

Věk: 10 – 19 let

Náročnost online části: 5 hodin

Prezenční část: 28. 4. 2020 13:00 – 18:00 Praha – Střecha paláce Lucerna, Komunitní zahrada Vidímka, veřejné prostory v Karlíně, Stanice přírodovědců Praha Smíchov

Poznámka: Pozor, u této T-exkurze je vyžadována finanční spoluúčast 100 Kč! T-exkurze probíhá v úzké spolupráci s projektem DDM hl. m. Prahy PaVěda.

Přihlásit se na T-exkurzi

Datum konání
20.04.2020 - 28.04.2020
Pravidelná
Ne
Organizátor
Talnet
Adresa
různá místa v Praze
Praha
128 00
Kraje
Hlavní město Praha
Url adresa
Typ
Žáci a studenti, Pedagogové, Rodiče, Odborná veřejnost
Obor
Biologie, Ostatní, Společenskovědní
Cílové skupiny
Žáci - druhý stupeň, studenti SŠ
Hodnocení