Astronomická expedice 2020

Expedice je letní škola astronomie s více než šedesát let dlouhou tradicí. Je určena každému ve věku 15 – 26 let, kdo má zájem o astronomii, bez ohledu na stupeň zkušeností. Úplní začátečníci se naučí orientaci na obloze a základy pozorování, ti nejzkušenější mohou vyzkoušet opravdové pozorování v rádiovém oboru nebo naměřit reálnou fotometrii proměnné hvězdy pomocí CCD kamer. Účastníkům je k dispozici přes 50 přístrojů od triedrů po velké 40cm dalekohledy a robotické montáže. Mnohé vybavení si sami vyrábíme, programujeme a pájíme.

Expedice proto není jen pro nadšené astronomy, ale i pro všechny nadšence do přírodních věd, programátory nebo technicky zdatné kutily.

Tábor se letos koná na základně TOM BVÚ „Pevnost“ v obci Vrchy nedaleko Fulneku (okr. Nový Jičín). Stravování je zajištěno skvělým kuchařem, expedičníci spí ve stanech a mají k dispozici sociální zařízení základny (sprchy a záchody) a přednáškový sál.

Kromě nočních a denních pozorování je program vyplněn přednáškami renomovaných astronomů, experimenty a denními projekty z oboru astronomie, ale i geologie, astronavigace a dalších přírodních věd.

Více informací a přihlášku najdete na adrese:

www.astronomickaexpedice.cz nebo nás můžete sledovat na facebook.com/astronomicka.expedice.

Vaše dotazy můžete psát na adresu expedice@astronomie.cz. Pozor, kapacita je omezena, proto se nám neváhejte ozvat co nejdříve!

MŠMT udělilo podporu v rámci programu PODPORA NADANÝCH ŽÁKŮ ZÁKLADNÍCH A STŘEDNÍCH ŠKOL V ROCE 2020, projekt 0041/7/NAD/2020.

Datum konání
05.08.2020 - 21.08.2020
Pravidelná
Ne
Organizátor
Česká astronomická společnost
Adresa
Fričova 298
Ondřejov
25165
Kraje
Celostátní
Url adresa
Registrace od - do
27.05.2020 - 15.06.2020
Aktivita
Pobytová aktivita
Typ
Žáci a studenti, Pedagogové, Rodiče, Odborná veřejnost
Obor
Astronomie
Cílové skupiny
studenti SŠ, studenti VŠ
Hodnocení