10. 8. – 14. 8. 2020: Vědcem a programátorem na týden aneb biologie, chemie, robotika a programování v praxi

Na své si přijdou milovníci moderních technologií, protože budeme v rámci táborového programu s lektorkou bioložkou Klárkou mikroskopovat a provádět všemožné hokusy pokusy, ze kterých by leckdy byli překvapeni i pracovníci Akademie věd! Ale také si se budeme věnovat programování a robotům. Lektor Radek dětem prozradí tajemství, jak funguje internet nebo jak je možné naučit roboty plnit různé pokyny bez toho, aby se jich třeba dotkli. Vše si budeme propojovat dohromady pomocí her. A jelikož letní tábory jsou i o zábavě a odpočinku, budeme také vyrážet často ven, aktivně odpočívat a zahrajeme si i nějakou hru z naší široké nabídky deskovek.

Tábor probíhá denně od pondělí do pátku od 9 do 17. hod. Součástí je strava (oběd+svačina) a pitný režim, v ceně jsou také zahrnuty všechny pomůcky a vybavení. V rámci tábora také proběhne jeden výlet či exkurze spojený se zaměřením tábora, aby si děti propojily získané schopnosti a vědomosti s praxí. Tábor probíhá v GrainSpace u Výtoně (Rašínovo nábřeží 26, Praha 2).

Hlavní výhodou našich táborů je malý počet dětí ve skupině – maximálně 15 dětí na jednom turnuse. Počet vedoucích je 1 lektor na maximálně 5 dětí tak, aby byl zajištěn individuální přístup podle potřeb a zájmů každého dítěte.

Tábor je vhodný pro děti od 8 let, zkušenost s programováním ani předchozí přírodovědné znalosti nejsou podmínkou.

Harmonogram:

Co nás v rámci tábora čeká? Můžete se ale těšit na:

  • izolaci deoxyribonukleové kyseliny neboli DNA
  • tvorbu vlastních webových stránek
  • mikroskopování všeho možného s novými USB mikroskopy
  • základy programování a robotiky včetně mnoha zajímavých aplikací do praxe.
pondělí Seznamovací hry, úvod do programování Ozobotů, mikrobiologické bádání a pokusy s vodivostí látek
úterý Celodenní výlet – expedice do Divoké Šárky zahrnující hydrobiologické pokusy, základy přežití v přírodě i hry v terénu
středa Pokračování v programování Ozobotů, mikrosvět a mikroskopování, pájení vlastního LED řetízku, pokusy s pH látek
čtvrtek DNA a princip našeho života, programování vlastní webové stránky, pokusy s lávovými lampičkami hned na několik způsobů a hlavolamová bojovka na Vyšehradě
pátek Pokračování v programování vlastní webové stránky nebo výroba domácích kříd a odlitků, vyhodnocení mikrobiologických pokusů, využití programování v praxi na příkladu Micro:bitu a závěrečná soutěž

Změna programu vyhrazena z důvodu počasí či jiných nepříznivých okolností. Program se vždy snažíme dodržet nebo adekvátně nahradit.

Turnus je osvědčený z loňského roku. Pokud se ale někomu program loni líbil, nemusí se bát přihlásit znovu. Aktivity a témata upraví lektoři podle zájmu dětí a nudit se tedy nebudou ani loňští účastníci!

Online přihlášku najdete zde: http://intellectus.cz/tabory/tabory-2020/letni-tabor-10-8-14-8-2020-vedcem-a-programatorem-na-tyden-aneb-biologie-chemie-robotika-a-programovani-v-praxi/

Cena: 6500 Kč s DPH/5 dní příměstského tábora se stravou (oběd a svačiny), s pitným režimem, pomůckami, učebními materiály a s technikou.

Datum konání
10.08.2020 - 14.08.2020
Pravidelná
Ne
Organizátor
Intellectus
Adresa
Rašínovo nábřeží 26
Praha 2
128 00
Kraje
Hlavní město Praha
Url adresa
Registrace od - do
04.08.2020 - 10.08.2020
Typ
Žáci a studenti, Rodiče
Obor
Biologie, Chemie, Fyzika, Ostatní, Programování, Technika, Společenskovědní
Cílové skupiny
Žáci - první stupeň, Žáci - druhý stupeň
Hodnocení