Festival vědy 2020 s JMK

Aktivita je zdarma

Na co se letos můžeš těšit?

Tak třeba na letošní premiéru v rámci našeho Festivalu – brněnský FabLab k nám dojede se svým famózním FabLab Experience! Tenhle nadupaný kamion je plný technologií, které hýbou geekovským světem – 3D tisk, laserová řezačka nebo třeba elektronový mikroskop, to všechno se vejde do jeho útrob, připravené předvést se!

Pořád ještě nevíš, jak si opravdu důkladně umýt ruce? Stanoviště CEITECu bude letos doplněné o aktuální téma COVID-19 a můžeš se tam třeba naučit vyrobit si vlastní dezinfekci. A nebo vyzkoušet oblek do čistých prostor! Společně s VIDA! science centrum prozkoumáš tajemství elektřiny. Vyzkoušíš si experimenty s elektrickým proudem a můžeš i doslova rozpitvat některé elektrické přístroje.

Sucho kam se podíváš? Ale kdeže, studenti Mendelovy univerzity ti pomůžou nahlédnout „pod pokličku“ půdy pomocí mikroskopu, poradí ,jak zlepšit vstřebávání vody a nebo které rostliny lépe přežívají sucho. A nesmíme zapomenout na žížaly v kompostérech!

Nebudou chybět ani tradiční parťáci našeho festivalu – Městská policie Brno, Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje a Univerzita obrany. Těšit se můžeš třeba na automobilové a střelecké trenažery nebo štábní vozidla. Nejmladší návštěvníci si mohou užít skákací hrad.

Na akci potkáš samozřejmě chemiky z Vysokého učení technického v Brně. Můžeš se těšit na spoustu zajímavých chemických pokusů, k těm co již znáte, přidají několik nových a pokusí se se vší parádou představit svět gelů. Knihovna Jiřího Mahena nabídne na Festivalu vědy ukázku didaktických pomůcek a hraček, návštěvníci si vše budou moci sami vyzkoušet a osahat. Ukáže, jak se efektivně dají tyto pomůcky použít nejen při hraní, ale zejména při vzdělávaní dětí.

Sbal svou mámu, přiber taťku, kámoše i babičku… můžeš si být jistý, že tohle ještě nezažili. Vědu totiž nikdo jen tak nehackne. Věda jde pořád dopředu. Tak nebuď mimoň. Cool je být chytroň!

Datum konání
04.09.2020 - 05.09.2020
Pravidelná
Ne
Organizátor
JMK
Adresa
areál Dopravního hřiště Riviéra Brno
Brno
60300
Kraje
Celostátní
Url adresa
Registrace od - do
18.08.2020 - 05.09.2020
Typ
Žáci a studenti, Pedagogové, Rodiče
Obor
Biologie, Chemie, Fyzika, Geografie, Matematika, Společenskovědní
Cílové skupiny
Žáci - první stupeň, Žáci - druhý stupeň, studenti SŠ, studenti VŠ, Pedagogové, Rodiče
Hodnocení