Noc vědců 2020

Aktivita je zdarma

Národním koordinátorům Noci vědců z Ostravy, a to především zásluhou VŠB-TUO, se podařilo získat prestižní evropský grant Marie Curie Sklodowska. Díky němu se dostává Česká republika na mapu European Researchers’ Night a bude tak ve společnosti Finska, Německa, Slovinska, Maďarska, Islandu nebo Velké Británie. Kvůli koronavirové pandemii, která zasáhla celou Evropu, se konání Noci vědců přesouvá z původního zářijového termínu na 27. listopadu, a to v celé Evropě.

Kdy: 27. 11. 2020

Téma: Člověk a robot

Povánka: https://youtu.be/_MdVdZK2mNU

Letošní ročník celorepublikové Noci vědců zastřešuje už potřetí jako národní koordinátor seskupení 2 ostravských vzdělávacích institucí (Ostravská univerzita, VŠB – Technická univerzita Ostrava).

Noc vědců jako taková vznikla z podnětu Evropské komise v roce 2005 a jejím posláním je ukázat lidem, že věda není nudná, ale naopak je studnicí zajímavostí a fascinujících úkazů. Jeden den v roce jsou na stovkách míst v Evropě ve večerních a nočních hodinách zpřístupněny univerzity, vědecká a výzkumná pracoviště, science centra, a další pracoviště, ve kterých se zdarma konají komentované prohlídky, populárně vzdělávací přednášky, workshopy, experimenty, vědecké show, hudební vystoupení apod. Cílem Noci vědců je bořit mýty o vědcích a vědkyních jako lidech zavřených v laboratořích a ukázat nejširší veřejnosti, že vědci jsou „obyčejní lidé“, kteří dělají práci přínosnou pro každého z nás, dokážou ji poutavě představit, ale také se dovedou bavit.

Jitřenka Navrátilová
Manažer národního koordinátora Noci vědců
koordinator@nocvedcu.cz / +420 731 068 263

Datum konání
27.11.2020 - 27.11.2020
Pravidelná
Ne
Organizátor
VŠB-TUO
Adresa
17. listopadu 2172/15
Ostrava-Poruba
70800
Kraje
Celostátní
Url adresa
Registrace od - do
30.09.2020 - 27.11.2020
Typ
Žáci a studenti, Pedagogové, Rodiče, Odborná veřejnost
Obor
Ostatní
Cílové skupiny
Žáci - druhý stupeň, studenti SŠ, Pedagogové, Odborná veřejnost
Hodnocení