Kroužek Do It Yourself

Komu by se nelíbilo mít doma šikovného kutila, který vymyslí kreativní řešení k jakémukoliv problému? Právě fenomén „Do It Yourself“ neboli česky „Vyrob si sám“ popisuje situace, během nichž si člověk svépomocí, často z domácích surovin, vyrobí užitečný výrobek sloužící jemu nebo jeho okolí.

Během série lekcí s tímto tématem budeme většinou vyrábět jednoduché stroje a přístroje, na kterých budeme postupně poznávat základní aspekty fungování techniky. Obvykle budeme vše vyrábět „od píky“ – od nuly a ze základních komponent, takže si děti osvojí i práci s jednoduchým nářadím (pila, vrtačka, páječka … ). Občas si kroužek zpestříme o nějaké pokusy ze světa chemie a fyziky. Většinu toho, co si děti vyrobí, si budou moci odnést domů, takže i rodiče budou moci sledovat zručnost svých ratolestí! Technická zdatnost a operativní přemýšlení získané v rámci lekcí pak bude všem účastníkům sloužit při řešení ryze praktických situací, které je mohou v životě v práci i doma potkat. Během pololetí proběhne celkem 5 lekcí a každá z nich bude zaměřena na jeden technický fenomén a výrobu nějakého „udělátka“ vztaženého k tomuto tématu.
 

Lekce je určena pro minimálně 3, maximálně však 5 dětí a základem je individuální přístup a pomoc každému účastníkovi dle jeho schopností a zájmu. Kurzy jsou vhodné pro děti od 9 let (3. třídy), ale vždy záleží na individuálních schopnostech a zájmu dítěte.

Kroužek probíhá v budově JHV na Praze 8, v případě zhoršené epidemiologické situace budou kroužky dočasně vedeny online, aby děti o nic nepřišly.
Více info a přihlášky: undefined

Datum konání
13.10.2020 - 09.02.2021
Pravidelná
Ano
Den
úterý
Od - do
16:00 - 18:00
Organizátor
Talentpoint Intellectus
Adresa
Thámova 18
Praha 8
18000
Kraje
Hlavní město Praha
Url adresa
Registrace od - do
01.09.2020 - 30.10.2020
Typ
Žáci a studenti, Rodiče
Obor
Technika
Cílové skupiny
Žáci - první stupeň, Žáci - druhý stupeň
Hodnocení