Kroužek Chemie kolem nás

Chemie kolem nás je ideální odpolední aktivitou pro všechny zvídavé děti od 8 let, které své rodiče běžně trápí otázkami typu „Co to znamená, že je ocet kyselina?“ nebo „Jak vzniká sůl?“.  Každá lekce je zaměřena na nějakou oblast chemie, se kterou se běžně setkáváme doma nebo v přírodě a kombinuje v sobě jak rozšiřování obecných znalostí z chemie, tak i zkoumání svého okolí v úplně jiném úhlu pohledu. Během lekcí se snažíme, aby si děti vše vyzkoušely na vlastní kůži – využíváme moderních technologií, ilustrativních modelů a samozřejmě hlavně názorných pokusů. Děti provádí pokusy samy nebo v malých skupinkách a také si v mnoha případech vyrábí modely nebo tématické výrobky, které si poté odnesou domů.

Kurz má celkem 8 lekcí, 4 v každém pololetí. Lekce probíhá jedenkrát za měsíc, trvá 3 hodiny a je zaměřená na 1 část chemie.

Témata budou pokrývat např. chemii potravin, biochemii rostlin a živočichů, kyseliny, zásady, soli nebo kyslík, oxid uhličitý aj.

Lekce je určena pro minimálně 3, maximálně však 6 dětí a základem je individuální přístup a pomoc každému účastníkovi dle jeho schopností a zájmu. Kurzy jsou vhodné pro děti od 8 let (2. třídy), ale vždy záleží na individuálních schopnostech a zájmu dítěte.

Kroužek probíhá v budově Podolské vodárny na Praze 4, v případě zhoršené epidemiologické situace budou kroužky dočasně vedeny online, aby děti o nic nepřišly.
Více info a přihlášky: undefined

Datum konání
17.10.2020 - 23.01.2021
Pravidelná
Ano
Den
sobota
Od - do
10:00 - 13:00
Organizátor
Talentpoint Intellectus
Adresa
Podolské nábř. 10
Praha 4
14000
Kraje
Celostátní
Url adresa
Registrace od - do
01.09.2020 - 30.10.2020
Typ
Žáci a studenti, Rodiče
Obor
Chemie
Cílové skupiny
Žáci - první stupeň, Žáci - druhý stupeň
Hodnocení