(NE)OMEZENÍ - aneb život s handicapem na zkoušku

Život s hendikepem s sebou přináší celou řadu překážek. Na pomoc přicházejí nejrůznější vychytávky, přístroje a technologie. Díky výstavě (Ne)omezení si je nyní můžete vyzkoušet na vlastní kůži. Seznámíte se s mluvícím budíkem, běžeckou protézou, pohlednicemi pro slabozraké, dětskou chůvičkou pro neslyšící, vanou s postranními dvířky nebo manipulačním ramenem, které pomáhá lidem s omezenou pohyblivostí nasednout do auta.

Přijďte se přesvědčit, že některá omezení mohou lidi překvapivě rozvíjet. Napište vzkaz v Braillově písmu, pokuste se odezírat ze rtů a vyzkoušejte ping-pong nebo střelnici pro lidi se zrakovým postižením. Výstava nabízí přes dvacet interaktivních exponátů, které vám přinesou opravdu netradiční zážitky. Těšte se také na kreslené vtipy plné černého humoru, které prošly přísnou cenzurou hudební skupiny The Tap Tap.

Výstavu (Ne)omezení připravilo ostravské science centrum Svět techniky pod vedením Petra Vitáska ve spolupráci s lidmi s hendikepem. Exponáty se zaměřují na tři druhy postižení – sluchová, zraková a pohybová, a jsou doplněny příběhy skutečných lidí s hendikepem.

Datum konání
01.10.2020 - 25.04.2021
Pravidelná
Ne
Organizátor
Moravian Science Centre Brno
Adresa
Křížkovského 554/12
Brno
60300
Kraje
Celostátní
Url adresa
Registrace od - do
01.10.2020 - 25.04.2021
Typ
Žáci a studenti, Pedagogové, Rodiče, Odborná veřejnost
Obor
Biologie, Ostatní, Společenskovědní, Pedagogika
Cílové skupiny
Žáci - první stupeň, Žáci - druhý stupeň, studenti SŠ, studenti VŠ, Pedagogové, Rodiče
Hodnocení