Dovolená s dalekohledem

Smyslem setkání zájemců o astronomii a jejich rodin je, umožnit jim společný pobyt pod oblohou spojený s výměnou zkušeností, a to nejen z konstruování amatérských dalekohledů, ale také z pozorování a fotografování oblohy. Možnost účasti rodinných příslušníků skýtá naději, že rodina v tomto případě „nedoplatí“ na náročného koníčka, ale bude mít naopak možnost seznámit se s astronomií blíže, podívat se na oblohu dalekohledem a navíc strávit několik dnů v krásném prostředí.

Místo konání: Melchiorova Huť (Plzeň – sever Ubytování je zajištěno v dřevěných chatkách se třemi lůžky (1 lůžko a 1 palanda). Ve všech chatkách je elektřina. V samostatné přilehlé budově jsou WC, umývárna a sprchy s teplou vodou. Další ubytování je k dispozici v hlavní třípodlažní zděné budově ve dvou až šestilůžkových pokojích. Na každém patře jsou WC, umývárny a sprchy. V samostatném křídle hlavní budovy je k dispozici jídelna, přednáškový sál a společenská místnost. Stravování je společné (snídaně formou bufetu, teplý oběd a teplá večeře). Specialitou Dovolené s dalekohledem je snídaně podávaná po velkou část dopoledne (8 až 10 hod) a za jasného počasí jednoduchá půlnoční večeře pro pozorovatele.
Dalekohledy budou umístěny na prostorné travnaté ploše – fotbalovém hřišti. Do tábora je umožněn přístup autem s možností parkování.

R. Termín Místo Foto Dokumenty
31. 07. – 14. 8. 2021 Melchiorova Huť u Úněšova   pozvánka
přihláška
Datum konání
07.08.2021 - 14.08.2021
Pravidelná
Ne
Organizátor
Hvězdárna Rokycany
Adresa
Voldušská 721
Rokycany
33701
Kraje
Plzeňský
Url adresa
Registrace od - do
22.02.2021 - 30.07.2021
Aktivita
Pobytová aktivita
Typ
Žáci a studenti, Rodiče, Odborná veřejnost
Obor
Astronomie
Cílové skupiny
Žáci - druhý stupeň, Rodiče, Odborná veřejnost
Hodnocení