Příměstský tábor Světa vzdělání – angličtina, logika, projektové učení - Břeclav

Aktivita je zdarma
Koordinátor: Lucie Chládková, chladkova@svetvzdelani.cz, 603 185 497
2.8.2021, 7:45  —  6.8.2021, 16:00
zdarma - z dotace MŠMT
Břeclav, ZŠ Slovácká

Program

Angličtinu budeme vyučovat metodou Wattsenglish, která hravým způsobem u dětí buduje slovní zásobu ve větných celcích. Metoda cílí na emocionální paměť dětí a naši lektoři s ní mají výborné zkušenosti. Během dne budeme střídat hodiny výuky a hodiny konverzace.

Logika směřuje k rozvoji samostatného logického myšlení dětí. Využijeme ucelený koncept Logiky se slonem Milošem, v rámci kterého děti řeší logické úlohy přiměřené jejich věku. Děti jsou vedeny tak, aby si na řešení přicházely samy anebo ve skupinkách, aby vzájemně o svém řešení diskutovaly s ostatními a aby byly motivovány k dalšímu pokroku. Jako nástavbu pak zapojíme matematické úlohy, které jsou rovněž koncipované s ohledem na rozvoj logického myšlení.

Projektové učení vychází z konceptu Projektového učení Světa vzdělání, v rámci kterého děti ve věkově smíšených týmech zpracovávají projekty na konkrétní témata. Získávají informace z různých zdrojů, v tomto případě to bude především z anglických encyklopedií a knih. Naučí se analyzovat informace a vybírat z nich ty důležité, zpracovávat je, vytvořit nějaký konkrétní model, shrnout to nejdůležitější do abstraktu projektu a na závěr výsledky své práce prezentovat před ostatními. Další důležitou získanou kompetencí je pak schopnost práce v týmu a také naplánovat si časový harmonogram práce.

Příchod dětí 7:45 - 8:00

Odchod dětí 16:00 - 16:15

Strava

Oběd, svačinky, pitný režim.

Registrace a platba

  • Registrujte se co nejdříve, kapacita je omezena na 18 dětí.
  • Tábor bude hrazen dotací MŠMT
Datum konání
02.08.2021 - 06.08.2021
Pravidelná
Ne
Organizátor
ZŠ Slovácká
Adresa
Slovácká
Břeclav
69002
Kraje
Jihomoravský
Url adresa
Registrace od - do
01.06.2021 - 09.07.2021
Typ
Žáci a studenti, Rodiče
Obor
Ostatní
Cílové skupiny
Žáci - první stupeň
Hodnocení