Lego-projekty pro děti 10-14 let

Kroužek Lego-projekty je určen pro starší a zkušenější stavitele, kteří se nebojí výzev a složitějších úkolů. Čekají je nejrůznější zadání pro týmovou i samostatnou stavbu, tvoření pod časovým tlakem, mechanické úkoly, závody nejrůznějších strojů, ale také volná stavba pro zapojení vlastní fantazie. Své modely dostaneme do vzduchu (lanovky, houpačky), na vodu i na pevné tratě a skokánky. Za vhodného počasí budeme stavět i venku. Těšit se můžete i na velmi oblíbené strategické a pohybové hry. Protože se naše výtvory hned po kroužku rozpadnou, založíme si vlastní knihu výtvorů a sdílené album modelů nafocené na památku.

U tohoto kroužku realizujeme v případě zákazu prezenční účasti výuku distanční formou. Naše parta se každý týden schází formou videokonferencí, prostřednictvím služby Meet. K bezproblémové účasti je potřeba zařízení s připojením k internetu, s kamerou a mikrofonem. Není potřeba stahovat a instalovat žádný program, připojuje se přes link, který zasíláme přihlášeným účastníkům.
Kroužek se zaměřuje především na symboliku plnou dobrodružství, stáváme se piráty, staviteli pyramid, lovci syslů i detektivy ve výslužbě. Témata stavění se snažíme koncipovat vtipně, otevíráme závodní hry a časovky, lovíme virtuální bobóny a využíváme k práci interaktivní mapu, do které v případě potřeby zaznamenáme nafocené výsledky naší práce. Nadstavbou oproti mladšímu kroužku je v této formě především rozdíl v rychlosti stavění, více se pouštíme do týmových aktivit a servírujeme účastníkům komplexnější a náročnější pravidla legoher. Za lekce realizované v distanční formě nesnižujeme úplatu.
Na virtuální i osobní setkání se těší Vašek Hodulík.

Den ST 16:00-17:30
Místo Fantázie-Slatina - Tilhonova 49
Věk od 10
Věk do 14
Vybavení Není potřeba vlastní stavebnice.
   
Cena 
Cena za 1. pololetí 1000
Cena za 2. pololetí 1000
Lektor 
Jméno Václav Hodulík
Telefon 608 859 696
Datum konání
01.09.2021 - 30.06.2022
Pravidelná
Ano
Den
pondělí
Od - do
16:00 - 17:30
Organizátor
Helceletka Dům dětí a mládeže
Adresa
Helceletova 4
Brno
60200
Kraje
Jihomoravský
Url adresa
Registrace od - do
22.07.2021 - 01.09.2021
Typ
Žáci a studenti
Obor
Programování, Technika
Cílové skupiny
Žáci - první stupeň, Žáci - druhý stupeň
Hodnocení